polyester plantenbakkenHet is weer zo ver, we hebben een mooie nieuwe plant aangeschaft voor in de tuin maar geen plantenbak. Tijd om ons eens te verdiepen in de aanschaf van een mooie hoogwaardige polyester plantenbak. Maar waarom een plantenbak van polyester en niet van steen, plastic of bijvoorbeeld staal?

Ten eerste is polyester een flexibeler als steen en staal maar tegelijkertijd een hard materiaal; ze kan hierdoor de elementen doorstaan zonder te barsten of schuren te vertonen zoals vaak met stenen of plastic plantenbakken gebeurt. We hebben het al zo vaak zien gebeuren: ‘Net een nieuwe stenen planten bak in de tuin gezet stoot de hond hem om. De nieuwe planten bak meteen in duizend stukjes, die kan meteen de prullenbak weer in’. Zonden toch? Dit zal u met een polyester prullenbak nooit gebeuren.

Ten tweede worden uw planten beschermd aangezien polyester een isolatie materiaal is en alle polyester plantenbakken standaard geïsoleerd zijn. Terwijl staal extreem koud kan worden en uw planten hierdoor minder zullen groeien of zelfs zouden kunnen afsterven. Naast al deze argumenten staat een polyesters plantenbak ook nog eens leuk in uw tuin en zal deze makkelijk schoon te houden zijn, een nat vaatdoekje eroverheen en de klus is weer geklaard. Vind u het ook niet jammer als u net een nieuwe plastic planten bak heeft gekocht en dan vervolgens na een maand er achterkomt dat het ingetrokken mos uw mooie planten bak heeft verkleurd.

Uiteindelijk alle opties overwogen kunnen we dus concluderen dat polyester plantenbakken een duurzamen keuze zijn, waar u nog jaren plezier van zult hebben.

hoogglans plantenbakHoogglans vierkant Plantenbakken sfeerfoto Plantenbakken HoogglansVerkrijgbaar bij: www.polyesterplantenbakken.nl